Nieuwe bussen voor Amstelland-Meerlanden komen er aan

- 18 oktober 2017

R-net Dubbeldekkers

Er wordt hard gewerkt aan de bouw van de R-net dubbeldekkers voor Connexxion. Deze week is de eerste bij ons afgeleverd. Vol trots laten we deze ruime en comfortabele bus zien!

Deze nieuwe bussen kunnen 100 km/h en zijn voorzien van comfortabele stoelen en de modernste snufjes. Denk daarbij aan USB-poorten, stopcontacten en een scherm waarop de vrije zitplaatsen worden weergegeven. In totaal worden 18 dubbeldekkers gebouwd bij VDL in Valkenswaard en die worden nu één voor één afgeleverd.

Vanaf 10 december rijden deze bussen de hele dag met een hoge frequentie op R-net buslijn 346 tussen Haarlem Station en Amsterdam Zuid Station.

Comfortabele R-net bussen

Ook de eerste nieuwe R-net bussen van 13 meter en 18 meter lang zijn afgeleverd bij Connexxion. Deze bussen gaan rijden op de R-net buslijnen vanuit Hoofddorp, Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer naar Amsterdam, Schiphol en Haarlem. De bussen worden gebouwd bij Iveco (13 meter) en Solaris (18 meter met harmonica) en voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Deze nieuwe bussen hebben een hoogwaardige R-net uitstraling en zijn onder andere voorzien van comfortabele stoelen en USB-poortjes bij iedere zitplaats.

Met Iveco bussen heeft Connexxion al goede ervaringen opgedaan in andere regio’s. De inzet van Solaris bussen is een primeur voor het openbaar vervoer in Nederland.

Connexxion gaat de bussen nu testen en laat alle systemen inbouwen voor bijvoorbeeld reisinformatie en de OV-chipkaart.