Vraag: Wat gaat er gebeuren met lijn 169 in Hoofddorp?

Antwoord: Er is wat onrust onstaan over het al dan niet verdwijnen van lijn 169 in Hoofddorp. We kunnen u geruststellen, lijn 169 komt in min of meer ongewijzigde vorm terug in de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden.
Verdere informatie over het vervoerplan komt binnenkort te staan op deze speciale webpagina's van Connexxion (www.connexxion.nl/aml).

Vraag: Wat gaat er gebeuren met buslijn 216 (Almere - Schiphol-Oost)?

Antwoord: De huidige lijn 216 is niet als verplichte route opgenomen in het programma van eisen voor de aanbesteding. Wel heeft de vervoerder de vrijheid om deze route aan te bieden. Het is aan de vervoerder  - Connexxion in dit geval - om een zo optimaal mogelijk pakket samen te stellen voor deze concessie. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de Vervoerregio bezig is om het openbaar vervoer rondom Schiphol te optimaliseren. Onderdeel hiervan zijn de realisatie van een nieuwe knooppunt Schiphol-Zuid en het aanleggen van vrij liggende busbanen bij Schiphol-Oost. Het uiteindelijke doel is om één snelle bus route rondom Schiphol te realiseren. Per december 2017 gaat een nieuwe ringlijn over deze route rijden. Deze ringlijn is als verplichte lijn opgenomen in het Programma van Eisen. Omdat deze lijn met een hoge frequentie tussen onder andere Schiphol Plaza en Schiphol-Oost gaat rijden, is het de verwachting dat voor het veel reizigers tussen Almere en Schiphol-Oost sneller is om met de trein naar Station Schiphol te reizen en daar over te stappen op de bus naar Schiphol-Oost. Temeer omdat er vanaf 11 december 2016 elk kwartier een rechtstreekse verbinding is tussen Almere en Station Schiphol.

Vraag: Gaat buslijn 340 doorrijden naar Mijdrecht?

Antwoord: Buslijn 340 gaat vanaf 10 december 2017 doorrijden vanaf busstation Uithoorn naar Mijdrecht. Dit gebeurt echter niet bij elke rit. Lijn 340 rijdt in de spits 8x per uur. Daarvan rijdt lijn 340 4x per uur door naar Mijdrecht. In de daluren en in de weekenden is dat 2x per uur. Dit is uiteraard in beide richtingen.

Vraag: Wat gaat er gebeuren met lijn 310 (Nieuw-Vennep - Amsterdam Zuid)?

Antwoord: De route van lijn 310 wordt door verschillende R-net lijnen overgenomen. Tussen Schiphol en de Zuidas door R-net lijn 341. Deze buslijn rijdt in de spits 8x per uur op het traject Hoofddorp Spaarne Gasthuis, Hoofddorp Centrum, Hoofddorp NS, Schiphol en Station Zuid. Per 10 december rijdt R-net lijn 397 vanuit Nieuw-Vennep via Schiphol naar de Elandsgracht. Op Schiphol kunt je overstappen op R-net lijn 341 en diverse andere R-netlijnen in de hele regio. Rijd je nu met buslijn 310 van Nieuw Vennep naar Amsterdam Zuid, dan kun je dat na 10 december dus doen met R-net lijn 397 met een overstap op R-net lijn 341. Door de hoge frequenties zijn wachttijden minimaal (gemiddeld 3,5 minuten).

 

 

 

Blijf op de hoogte

Het vaststellen van het vervoerplan voor de nieuwe concessie AML is op dit moment in volle gang. Medio mei maken we meer bekend. Vragen over de nieuwe dienstregeling proberen we tot die tijd zo goed mogelijk te beantwoorden. Op deze pagina’s informeren wij iedereen met steeds meer informatie! 

Info, vragen of ideeën?

Mail naar aml@connexxion.nl