Nieuwe website en app zijn in de lucht!

Op 22 juli is www.overal.nl, de website van het nieuwe mobiliteitsplaform voor Noord-Holland Noord, live gegaan. Ook de app 'Overal' kan nu gedownload worden in de App Store en Playstore. Op deze nieuwe site en in de app kun je je reis plannen en ook Overalflex reserveren (dat is nog niet mogelijk in de reisplanner op de Connexxion site). Ook kun je flex telefonisch reserveren via 088-6000981.

Overalflex

Overal Flex is een nieuw, flexibel OV systeem. Het vervangt de grote bus, wanneer deze niet rijdt. Overal Flex is vraag gestuurd en rijdt alleen wanneer reizigers dit willen.

Op 22 juli gaat www.overal.nl, de website van het nieuwe mobiliteitsplaform voor Noord-Holland Noord, de lucht in. Ook de app kan vanaf die dag gedownload worden. Wil je volgende week al reizen met Overalflex? Vanaf donderdag 19 juli a.s. kun je al telefonisch reserveren via 088-6000981.

Hoe werkt het?

Je kunt via de App boeken om opgehaald te worden op een bepaalde datum of tijdstip. Je geeft aan wanneer je wilt reizen. Via de app krijg je een bericht hoe laat het voertuig bij de desbetreffende halte zal staan. Je kan ook, tot 14 dagen, vooruit reserveren. Je loopt (of fietst) naar de bushalte en Overal Flex komt aanrijden. Je kunt ook bellen om een voertuig te bestellen. Dit doe je minstens 30 minuten van te voren.

Je stapt in en checkt in met je OV-chipkaart. Je betaalt het normale OV-tarief. Als je een abonnement hebt, reist met studenten OV of je bent 65 plusser met een persoonlijke OV-chipkaart, dan zijn deze producten gewoon geldig. Dit geldt ook voor landelijke kortingsproducten. Als je aankomt op het knooppunt, check je weer uit. Dat is belangrijk, want bij een overstap betaal je dan ook het opstaptarief van € 0,90 niet. Daarnaast kan je ook in het voertuig betalen met PIN of creditcard. Als je Overal Flex reserveert via de app, kan je vooraf betalen via iDeal of creditcard.

Wanneer en waar rijdt Overal Flex?

We zijn op dit moment beschikbaar in onderstaande afzonderlijke gebieden: 
 1. Overal Flex Breezand – verbinding met Anna Paulowna NS
 2. Overal Flex Bakkum – verbinding met Castricum NS
 3. Overal Flex Callantsoog e.o. – verbinding met Schagen NS
 4. Overal Flex Graft-De Rijp / West-Graftdijk e.o. – verbinding met Alkmaar NS
 5. Overal Flex Midwoud / Oostwoud e.o. – verbinding met Hoorn NS
 6. Overal Flex Egmond-Binnen – verbinding met Heiloo NS
 7. Overal Flex Dirkshorn e.o. -verbinding met Schagen NS

Zie in onderstaande tabel de groene vlakken om te zien wanneer Overal Flex in de gebieden rijdt. De grijze tijdsvensters geven aan wanneer er regulier OV rijdt (Overal Flex rijdt niet in de grijze tijdsvensters).


Reserveren en betalen

Via de app

Als je de App op je telefoon hebt, kun je Overal Flex eenvoudig reserveren en vooraf betalen via iDeal of creditcard. Dit kan door eenmalig een account aan te maken. Om een account aan te maken hoef je alleen je voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer in te vullen. Bij je bestelling wordt het bedrag dan automatisch afgeschreven. Ook kun je via de App feedback geven over je reis én je hebt automatisch een overzicht van al je ritten. Naast betalen met de OV-chipkaart kun je ook pinnen.

Via de telefoon

Overal Flex is ook telefonisch te reserveren.
Voorbeeld: je wilt reizen om 14:30 uur, dan moet je uiterlijk 14:00 uur de rit gereserveerd hebben en is Overal Flex tussen 14:30 en 14:45 uur bij de halte.

Reistijd met Overal Flex

Je rijdt niet alleen mee. Er kunnen ook andere reizigers zijn. Echter, het gaat nooit ten koste van de reistijd. We proberen zoveel mogelijk ritten en reizigers samen te voegen. Overal Flex hanteert een omreisfactor van 50%. Dit betekent dat de reistijd met Overal Flex maximaal 50% langer is de dan reistijd met de bus. Dit kan voorkomen als een andere reiziger ergens anders moet worden opgehaald. Als gereserveerde ritten betaald zijn, kun je geen geld terugkrijgen als je de rit toch niet maakt. Als je reserveert, kun je kiezen om niet vooraf te betalen. Je betaalt dan in het voertuig met de OV-chipkaart, pinpas of creditcard.

Voordelen

Overal Flex vertrekt op ieder gewenst tijdstip. Er is dus veel meer keuzevrijheid om het reismoment te kiezen. Daarnaast heb je een gegarandeerde zitplaats; je hebt gereserveerd en in bepaalde gevallen ook al betaald. Overal Flex voorziet in reismogelijkheden tussen de eerdergenoemde kernen en knooppunten. Geef je vooraf aan dat je met een rolstoel of kinderwagen reist, dan komt er een rolstoeltoegankelijk voertuig. Zo kan iedereen mee. Bij plotseling slecht weer kun je alsnog razendsnel Overal Flex bestellen. De Overal Flex dienst lijkt op een taxi, maar rekent OV tarief af. Je vindt hier de privacy statement van OV Flex.

Vragen over Overal Flex?

Bekijk hier de veelgestelde vragen over Overal Flex of neem contact met ons op!

Kenmerken samengevat

 • Eenvoudig boeken via App of telefoon
 • Gewoon betalen met je OV-chipkaart tegen regulier OV-tarief
 • Tarief is gelijk aan het overige OV
 • Vervoer op maat (zitplaatsgarantie)
 • Je kunt precies zien hoe laat het voertuig er is (via App)
 • Geen onnodige wachttijden meer bij de halte
 • Sociaal veilig, je rijdt met je ‘privé-chauffeur’

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van Overal Flex en de Privacy statement van OV Flex.