Om en in de bus

Mag mijn huisdier mee in de bus?

Huisdieren mogen in draagtas, mand o.i.d. in de bus worden meegenomen. U mag een hond in de bus meenemen als het dier kort is aangelijnd.

Dieren mogen niet worden meegenomen als ze voor andere reizigers of personeel lastig of hinderlijk zijn, of lijden aan een besmettelijke ziekte.
Een blindengeleidehond mag u (indien de hond een geleidetuig draagt) altijd meenemen. Zie voor meer informatie de reisregels.

Mag mijn fiets mee in de bus?

Ja, maar alleen een vouwfiets, en uitsluitend als er op dat moment ruimte genoeg is in de bus. Het is aan de chauffeur om dat te beoordelen. Lees meer

Welke bagage mag ik meenemen in de bus?

Meenemen van grote bagage is toegestaan, met een paar beperkingen. Het is aan chauffeur om te beoordelen welke bagage mee kan, afhankelijk van de drukte en ruimte in het voertuig. Ook moet de bagage makkelijk in- en uit te laden zijn. Kijk voor meer informatie in de reisregels.

Zijn speciale, door andere vervoerders uitgegeven, vervoerbewijzen geldig op de Connexxion buslijnen

Nee, speciale vervoerbewijzen van andere vervoerders zijn niet geldig op de buslijnen van Connexxion

Wat is Infoxx?

Infoxx is een hulpmiddel voor de chauffeur en de centrale verkeersleiding. Het biedt de garantie voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de uitvoering van de dienstregeling.
Het systeem geeft actuele reisinformatie die in de bus en op de halte voor reizigers beschikbaar is.

Hoe kan ik reclame maken op of in de bus?

Wilt u reclame maken op of in de bus?

Neem contact op met OV Media.

Speciale vervoersbewijzen

Wat is een Rituitrijkaart?

Heb je bij een controle in de bus geen geldig vervoerbewijs? Dan kun je ervoor kiezen om een rituitrijkaart aan te schaffen.
Hierdoor kun je de rit afmaken en voorkom je een (duurdere) boete.

De rituitrijkaart wordt gezien als een overeenkomst tussen vervoerder en reiziger. Indien je akkoord gaat met de rituitrijkaart heb je geen beroepsmogelijkheid. Tegen een boete kun je wel altijd bezwaar indienen en soms wordt die boete kwijtgescholden (bijvoorbeeld als buiten jouw schuld om de incheckapparatuur kapot was).

Let dus goed op: ben je ervan overtuigd dat de boete onterecht is, dan kun je beter de boete accepteren en dan later bezwaar indienen.