Connexxion blijft de komende tien jaar rijden in de regio Noord-Holland Noord. We gaan heel veel vernieuwen en verbeteren. Zo krijgen reizigers op de lijn Alkmaar – Heerhugowaard meer busvervoer aangeboden dan nu het geval is. Ook rijden op verschillende trajecten in de regio Noord-Holland Noord meer bussen tijdens de doordeweekse spits. De reserveringstijd voor de Texelhopper wordt verlaagd en de aansluiting op alle afvaarten van de TESO wordt gegarandeerd. Tevens wordt het openbaar vervoer een stuk duurzamer.

Flexibel OV: reizen wanneer je wilt

In dunbevolkte gebieden introduceert Connexxion flexibel openbaar vervoer onder de naam Overal Flex: meer mogelijkheden om te reizen wanneer jij wilt. Je vraagt de rit aan via app, internet of telefoon en reist van de halte naar het dichtstbijzijnde OV-knooppunt. Meer informatie over Overal Flex >>

Vervoersplan

Lees hier meer over het vervoerplan voor Noord-Holland Noord (2018-2028) >>
Dit plan beschrijft het openbaar vervoer voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Texel.

Samen komen we Overal

Naast de vertrouwde buslijnen van Connexxion (verbinden veelal de grotere kernen) en de toevoeging van een flexibel OV systeem waarbij er alleen gereden wordt als reizigers dit willen, kent de regio Noord-Holland Noord een verscheidenheid aan nog veel meer lokale initiatieven zoals de buurtbussen, de Hugo Hopper etc. Voor reizigers in de regio werpt dit gevarieerde aanbod soms drempels op en niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheden.

Daarom introduceren wij Overal: hét mobiliteitsplatform voor reizen in Noord-Holland Noord. Connexxion als aanjager van dit platform wil er voor zorgen dat alle vormen van vervoer (lees mobiliteit) binnen Noord-Holland Noord via dit platform aangeboden wordt. Uiteraard zullen wij daarom de komende jaren ook actief de samenwerking met andere vervoerders en mobiliteitsaanbieders gaan opzoeken.

Ons doel : de reiziger de weg binnen het totale vervoeraanbod in de regio wijzen en ervoor zorgen dat reizen zo laagdrempelig en uitnodigend wordt.

 

Op deze pagina’s informeren wij iedereen met steeds meer informatie!